Specialisatie Volgelaatsmasker

Een volgelaatsmasker, dat is toch iets voor een beroepsduiker? Waarom zou je daar als sportduiker mee te water willen gaan? Ondanks dat deze vragen vaak gesteld worden, zijn er veel duikers die af en toe met een volgelaatsmasker (VGM) duiken. De afweging om een VGM aan te schaffen is echter een zeer persoonlijke, die je het best op basis van je eigen ervaring kunt maken. Voor alle duidelijkheid: duiken met een VGM is niet moeilijk! Het vraagt alleen specifieke kennis en vaardigheden, waarin de reguliere duikopleidingen niet voorzien.

Leerdoelen:
De cursist leert de kennis en vaardigheden aan om onder verschillende omstandigheden adequaat een volgelaatsmasker te gebruiken, zodat hij daarmee ontspannen en veilig kan duiken. De cursist maakt in de leergang daarom vier ervaringsduiken.

Tevens doet de cursist kennis op van de verschillende beschikbare volgelaatsmaskers (VGM’s), hun werking en typische voor- en nadelen voor de sportduiker. Alle VGM-opleidingsduiken blijven binnen de nultijden.

Specialisatie Volgelaatsmasker:

Ingangsniveau:   2* duikbrevet of een gelijkwaardig ander brevet

Waar en wanneer:

Theorie
woensdag avond 04-09-2013  20.00 tot ca 22.30 uur  clubhuis Aqua-Holic
Toets volgens afspraak

Zwembad
donderdag avond 05-09-2013, 21.30 tot 22.30 uur Sportfondsenbad Amersfoort

Buitenwater
7, 8, 14 en 15/09 2013 tijd en plaats in overleg

Kosten voor deze specialisatie: ca € 65,00 * Dit is inclusief NOB lesboek, brevetkaart en huur volgelaatsmasker voor de genoemde dagdelen.

* prijs is afhankelijk van het aantal deelnemers

Interesse? Geef je op bij Jan Höster

Reageer snel, want er is slechts een beperkt aantal plaatsen

 

Delen