Aquaholic doet mee aan NK onderwater voetbal

Een team van Aqua-Holic gaat mee doen met de NK OW voetbal op zondag middag 15 december in Spijkenisse.

NK Onderwatervoetbal 2013

 
 
Op 15 december 2013 organiseert  de kampioen van 2012, Aqua Viva, het 3e Nederlands Kampioenschap Onderwatervoetbal.  Alle NOB verenigingen in Nederland worden uitgedaagd om de huidige kampioen van de troon te stoten. En wij van Aquaholic gaan dat proberen

Geschiedenis

Het NK onderwatervoetbal begon in de eerste instantie als geintje, waarbij fanatieke duikers van DOV Botlek uit Spijkenisse een potje onderwatervoetbal organiseerden tegen een andere vereniging. Aldus werd DOV Botlek de eerste kampioen van Nederland.  Bij de tweede kampioenschappen in 2012 waren al meer verenigingen van de partij. De meeste uit Rotterdam en omstreken.  Dit NK werd gewonnen door Aqua Viva.

Het Spel

Onderwatervoetbal werkt net als “gewoon” voetbal: 2 doelen en 2 teams, waarbij het de bedoeling is dat de bal in het doel van de tegenstander wordt gewerkt. De verschillen zijn overduidelijk: er wordt onderwater gevoetbald met een verzwaarde bal, gebruikmakend van perslucht. De teams zijn 3 man sterk. Een scheidrechter houdt de sportiviteit in de gaten. De wedstrijd wordt gefilmd zodat de toeschouwers de verrichtingen van de spelers op het droge kunnen volgen.

Aangezien de voetballers niet met vinnen mogen zwemmen maar alleen over de bodem mogen “rennen”,  kost het spelen van een potje voetbal enorm veel energie. Een 12 literfles wordt in 3 a 4 wedstrijden van elk ca. 4 minuten tot op de reserve leeg getrokken.

Delen