Evenementen 2020 – 2021
I.v.m. Corona beperkingen is tot nader bericht ons clubhuis gesloten en zijn evenementen verzet naar 2021: Post-Pasen weekend, Post-Pinksteren weekend, Duikreis Malta september 2021.

Opleidingen i.v.m. corona opgeschort

Voorlopig zijn nieuwe opleidingen uit- maar niet afgesteld. Heb je interesse om bij ons een duikopleiding te volgen, neem dan contact contact met ons op.

3* opleiding gestart 9 januari 2020
1* en 2* opleiding bij voldoende aanmeldingen

 

Duiken in 2020-2021
Iedere vrijdagmorgen en ad-hoc op andere dagen duiken op verschillende plaatsen (afstemming via google-group en whatsapp)

Welkom!

Aqua-Holic is een bij de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) aangesloten duikvereniging, gevestigd in Amersfoort.
De opleidingen die wij verzorgen zijn internationaal erkend door de CMAS en zijn tegenwoordig volledig in lijn en uitwisselbaar met PADI.
Regelmatig starten wij met een nieuwe beginnersopleiding. Naast de beginnersopleiding, de zogenaamde 1* opleiding (Open Water), starten we regelmatig met een opleiding voor gevorderden, de zogenaamde 2* (Advanced Open Water) en 3* (Dive Master) opleidingen. Bovenop deze standaard opleidingen organiseren we op gezette tijden specialisaties. Bij specialisaties kun je bijvoorbeeld denken aan onderwaterfotografie, maar ook aan wrakduiken, driftduiken of ijsduiken.

In het clubhuis bevindt zich een groot leslokaal waar alle moderne lesmiddelen aanwezig zijn. Dit lokaal wordt gebruikt voor de theorielessen en biedt ruimte aan ca. 16 personen.

Onze opleidingen hebben geen commercieel oogmerk en worden verzorgd door instructeur-vrijwilligers die ook gewoon lid zijn van onze vereniging.

De vereniging beschikt over moderne duikuitrustingen, zoals duikcomputers, trimvesten, automatensets en duikflessen.
Tijdens de 1* opleiding kunnen cursisten kosteloos gebruik maken van het benodigde duikmateriaal. Na de opleiding (en voor de overige leden) kan er uitrusting gehuurd worden voor een zeer schappelijke prijs, mits het beschikbaar is i.v.m. een lopende 1* opleiding.

Naast de theorielessen die in het clubhuis gegeven worden maken we op donderdagavond van 21.00 tot 22.00 gebruik van het vijf meter diepe torenbad in het Amerena zwembad in Amersfoort voor de praktijklessen.

Van 21.00 tot 21.30 wordt het bad gebruikt voor “conditietraining” waarbij ook gedacht moet worden aan het verbeteren van de zwem- en snorkelvaardigheid, zoals het maken van hoekduiken etc.

clubhuis1 Iedere donderdagavond is ons gezellige clubhuis aan de Keerkring 7 geopend vanaf 19.30 uur. Aan de prachtige bar zorgen clubleden voor het nat bóven de waterspiegel. En wat dacht je van ons Noordzee-aquarium? Altijd een kijkje waard! Buiten is er een groot terras mét carport en dus altijd ruimte voor een feestje of een barbecue.

 

Verder beschikt het clubhuis over een eigen compressor. Elke donderdagavond worden de duikflessen van clubleden hier kosteloos gevuld door ervaren clubleden. Eens in de zoveel tijd wordt er een inzameling gehouden voor duikflessen die gekeurd moeten worden. (Duikflessen dienen elke 5 jaar gekeurd te worden).

Ook organiseren we regelmatig een keuringsavond waar een duikarts de clubleden medisch keurt.

e-Boekhouden.nl

Laatste Nieuws

 • Flessenkeuring 2021
  Begin 2021 wordt voor leden en donateurs van Aqua-Holic een collectieve flessenkeuring georganiseerd. Leden kunnen de flessen afleveren en ophalen bij de club. Dus: kijk je fles na of hij... Read more
 • Online quiznight
  Op zaterdag 19 december wordt er een ONLINE PUB-QUIZ georganiseerd. Onder leiding van Fred en Miranda gaan we online strijden om de felbegeerde titel van slimste duiker van Aqua-Holic. We... Read more
 • Conditietraining hervat
  Per 1 juli 2020 zijn de regelingen t.a.v. de zwembaden betreffende Covid-19 wat versoepeld en is ons protocol hierop aangepast. De belangrijkste wijziging is dat er in het water geen... Read more
 • Corona informatie
  Tot nader order is ons clubhuis op donderdagavond gesloten. Ook de zwemtrainingen zijn afgelast ivm de sluiting van het Amerena zwembad. Op donderdagavonden tussen 19:30 en 20:30 kan er wel... Read more
Al het nieuws