Monthly Archives: juli 2013

Bootduik Vinkeveen + Amerikaanse BBQ

Ook dit jaar organiseren we, op 25 augustus 2013, weer een bootduik op Vinkeveen
Het grote voordeel van een bootduik op Vinkeveen is dat je op plekken komt waar het op dat moment niet druk is. Kun je op een mooie zondag lopen over de hoofden van de duikers op Zandeiland 4, de plaatsen waar de boot zijn anker uitgooit zijn erg rustig. Hierdoor is het zicht ook vaak heel erg goed. Iedereen met een geldig duikbrevet kan mee. De duiken zijn niet moeilijk dus ook de nieuwe 1* duikers kunnen mee. We gaan twee duiken maken en komen tussendoor niet meer op de kant, dus moet je wel twee flessen mee nemen. Na de twee duiken bieden we de mogelijkheid aan om te BBQ’en op het clubhuis. Neem zelf vlees e.d. mee, dan zorgen wij dat de BBQ op temperatuur is. Voor meer informatie zie: http://www.sdvp.nl
Geef je snel op voor dit evenement Vol is...
Lees meer Delen

Specialisatie Volgelaatsmasker

Een volgelaatsmasker, dat is toch iets voor een beroepsduiker? Waarom zou je daar als sportduiker mee te water willen gaan? Ondanks dat deze vragen vaak gesteld worden, zijn er veel duikers die af en toe met een volgelaatsmasker (VGM) duiken. De afweging om een VGM aan te schaffen is echter een zeer persoonlijke, die je het best op basis van je eigen ervaring kunt maken. Voor alle duidelijkheid: duiken met een VGM is niet moeilijk! Het vraagt alleen specifieke kennis en vaardigheden, waarin de reguliere duikopleidingen niet voorzien. Leerdoelen: De cursist leert de kennis en vaardigheden aan om onder verschillende omstandigheden adequaat een volgelaatsmasker te gebruiken, zodat hij daarmee ontspannen en veilig kan duiken. De cursist maakt in de leergang daarom vier ervaringsduiken. Tevens doet de cursist kennis op van de verschillende beschikbare volgelaatsmaskers (VGM’s), hun werking en typische voor- en nadelen voor de sportduiker. Alle VGM-opleidingsduiken blijven binnen de nultijden. Specialisatie Volgelaatsmasker: Ingangsniveau:  ...
Lees meer Delen

Start 2* opleiding

Na je 1* (open water) brevet toe aan een nieuwe uitdaging?. Direct na de zomerstop op de eerste clubavond (5 september) starten we met een nieuwe 2* opleiding(advanced open water).Als 2* duiker heb je meer mogelijkheden om plezier aan je hobby te beleven. Je kunt duiken in getijdenwater, na zonsondergang de vissen bewonderen die je overdag niet ziet, het leven onder water herkennen en meer kennis opdoen in het assisteren van je buddy bij onverwachte situaties. Je verbreedt in deze opleiding je horizon.In de 2*-duikeropleiding doe je ervaring op met het plannen en veilig uitvoeren van duiken onder diverse omstandigheden. Er wordt bovendien aandacht besteed aan de meest voorkomende duik gerelateerde aandoeningen: hoe herken je ze en hoe moet je erop reageren?
Als 2*-duiker duik je binnen de nultijden.  Als instroom eis geldt...
Lees meer Delen

Zomerklussen

Inmiddels hebben we de laatste trainingsavond voor de zomerstop al weer al weer achter de rug en vertrekken de eerste leden voor een welverdiende zomervakantie naar andere oorden.

Dit betekent niet dat het clubhuis de maanden juli en augustus gesloten is. Integendeel, in deze maanden zullen er door de leden diverse klussen aan ons clubhuis uitgevoerd gaan worden.

Zoals elk jaar zal het clubhuis gewoon geopend zijn vanaf ongeveer 19.30 uur. Hoewel het er soms iets minder gezellig uitziet deze maanden, is iedereen welkom voor informatie. Dus als je informatie wil hebben over duiken in het algemeen en Aqua-Holic in het bijzonder kom gewoon langs in ons clubhuis aan de keerkring en spreek een lid aan. Er is altijd wel iemand die tijd heeft om informatie te geven.

...
Lees meer Delen